sobota, 20 czerwca 2015

Esbit ISO VACUUM FLASK 0,5

Esbit ISO VACUUM FLASK 0,5

Sport i rekreacja >> Turystyka >> Termosy i kubki

Opis

TERMOS zE STALI NIERDzEWNEJ model ISO VACUUM FLASK 0,5 L firmy ESBIT Termos ISO Vacuum Flask zachowuje naturalny kolor wysokiej jakości stali nierdzewnej, z której został wykonany. Wewnątrz powleczony jest cienką warstwą miedzi, która - podobnie jak srebro - wykazuje właściwości antybakteryjne. Warstwa ta ułatwia także usuwanie osadu oraz podnosi właściwości termiczne termosu. Ergonomiczny kształt termosu ułatwia manipulowanie naczyniem oraz pomaga zmieścić go w wypakowanym plecaku. Termos długo utrzymuje temperaturę płynów dzięki próżni wytworzonej pomiędzy ściankami wykonanymi z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Dzięki temu termos może służyć zarówno do przechowywania płynów gorących, jak i zimnych. Niezależnie od tego, czy wlano świeżo zaparzoną herbatę, czy też mocno zmrożony napój izotoniczny, wylany płyn nawet po wielu godzinach będzie miał temperaturę zbliżoną do początkowej. Termos ISO zawiera w komplecie dwa korki – klasyczny oraz automatyczny. Ponadto, termosy Esbit wyposażone są również w drugi kubek, przenoszony pod nakrętką. Dzięki niemu dwie osoby mogą cieszyć się rozgrzewającym napojem równocześnie. Opis:
  • materiał: stal nierdzewna
  • ergonomiczny kształt
  • podwójne ścianki
  • od wewnątrz powleczony cienką warstwą miedzi o działaniu antybakteryjnym i izolacyjnym
  • w komplecie dwa korki - automatyczny i tradycyjny
  • w komplecie dwa kubki
  • produkowany w 3 pojemnościach: 0,5 / 0,75 / 1,0 L
  • kolor: srebrny
Specyfikacja:
  • pojemność: 0,5 L
  • waga: ok. 359 g
  • wymiary: ok. 210 / O 79 mm
  • zdolność do utrzymywania temperatury po 6h: > 70°C
  • zdolność do utrzymywania temperatury po 12h: > 55°C
  • zdolność do utrzymywania temperatury po 24h: > 40°C
Uwaga: podane wysokości temperatur odnoszą się do płynów o początkowej temperaturze 98°C oraz temperatury otoczenia 20 ± 2 °C.

Dane Techniczne

Producent Esbit
Rodzaj Kubek Termos

0 komentarze :

Prześlij komentarz